В опозиції вважають, що її кандидата затримали через ставленика Фірташа

Вівторок, 21 серпня 2012, 17:34

В опозиції пов’язують затримання свого кандидата по округу №9 у Криму Ігоря Лесіва з бажанням "витоптати" конкурентів ставленика Дмитра Фірташа – Олександра Нечаєва.

Така думку висловив керівник кримського регіонального виборчого штабу "Батьківщини", нардеп Андрій Сенченко, повідомляє прес-центр кримського штабу опозиції.

На його думку, в історії з затриманням Лесіва дуже багато розрізненої інформації, що свідчить про те, що міліція "стала отримувати команди згори зі сценарієм висвітлення подій, що відбуваються".

"Я можу ділитися поки тільки тією інформацією, яка є в мене. Мені подзвонив Ігор Лесів і повідомив, що його затримала міліція. Єдине, що він встиг іще повідомити, що в нього співробітниками міліції було вилучено посвідчення кандидата, що взагалі не їхня функція. Після цього в нього відібрали телефон", - повідомив Сенченко.

За його словами, у понеділок увечері він додзвонився до начальника міліції смт Чорноморське, який повідомив йому, що стався якийсь сімейний конфлікт, у якому нібито був замішаний Лесів, і була порушена кримінальна справа за статтею "хуліганство".

"Що в мене викликає підозри? Те, що дія (нібито, конфлікт) була в неділю ввечері, а затримали Ігоря Лесіва в понеділок увечері. При тому, що він цілий день був у Чорноморському. Ну, затримали б по гарячих слідах, якщо він щось зробив", - зазначив Сенченко.

"Учора начальник міліції сказав, що було хуліганство, а сьогодні йде "злив" інформації з міліції у ЗМІ про те, що це був ледь чи не замах на вбивство", - обурився керівник кримського регіонального виборчого штабу "Батьківщини".

"Це явний симптом того, що влада перевертає все в політичну площину. Завтра придумають ще щось. У нас не соромляться в цьому питанні. Коли так швидко міняється кваліфікація, то можна чекати, що післязавтра скажуть, що кандидат від опозиції комусь відрізав голову", - додав він.

Сенченко припустив, що влада буде використовувати все, щоб не дати можливості Лесіву брати участь у виборах.

"Основне питання в тому, що основний опонент в Ігоря Лесіва – Олександр Нечаєв – ставленик громадянина Фірташа й тому зрозуміло, що вони витоптують усіх конкурентів. Комусь почали погрожувати ще на етапі висування", - заявив він.

"Там, де Ігор Лесів уже встиг почати кампанію, він має хороші шанси перемогти провладного кандидата", - додав Сенченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування