Суд вирішив віддати Росії другого підозрюваного в підготовці замаху на Путіна

Четвер, 23 серпня 2012, 12:30

Апеляційний суд Одеської області визнав законною постанову Генпрокуратури про екстрадицію в Росію другого підозрюваного в справі про підготовку замаху на президента РФ Володимира Путіна Іллі П'янзіна.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд прийняв 20 серпня.

"Суд прийняв рішення відмовити адвокатові П'янзіна в задоволенні його скарги на рішення Генпрокуратури про видачу П'янзіна Російської Федерації для залучення до кримінальної відповідальності за здійснення особливо тяжких злочинів на території даної країни", - сказали в суді.

Таким чином, Апеляційний суд підтвердив рішення Малиновського суду Одеси, який визнав законним рішення Генпрокуратури України екстрадувати П'янзіна в РФ.

Як відомо, Апеляційний суд Одеської області ухвалив остаточне рішення про екстрадицію до РФ уродженця Грозного Адама Осмаева - його підозрюють у підготовці замаху на Путіна.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого в Одесі в ході спеціальної операції були затримані ймовірні злочинці, що перебували в міжнародному розшуку. Ці особи підозрюються в здійсненні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року, під час якого загинув 26-річний громадянин РФ Руслан Мадаєв і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану Ілля П'янзін.

Генпрокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст. 263 КК України ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"), для розслідування в слідчий відділ УСБУ Одеської області. На місці пожежі були знайдені елементи саморобних вибухових обладнань.

П'янзін, який отримав травми під час інциденту, був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їх групи був Осмаєв ( його затримали в Одесі в лютому, за тиждень до президентських виборів у Росії).

27 лютого в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські й українські спецслужби запобігли планам терористів, затриманих в Одесі, які готували замах на прем'єр-міністра Росії Путіна після президентських виборів у РФ.

Генпрокуратура України одержала запит від Генпрокуратури РФ про видачу Осмаєва, підозрюваного в причетності до підготовки замаху на Путіна.

У березні 2011 року показання підозрюваних дозволили порушити у відношенні затриманих справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 258-3 КК України ("створення терористичної організації"), ст. 14, ст. 258 КК України ("підготовка теракту").

За інформацією газети "Сегодня" Осмаєв очолював в Одесі гніздо терористичної організації "Імарат Кавказ" і був резидентом цього угруповання в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...