Янукович не хоче євроінтеграції за будь-яку ціну

П'ятниця, 24 серпня 2012, 12:37

Україна не сприймає європейської інтеграції за будь-яку ціну.

Про це заявив президент Віктор Янукович, виступаючи в п’ятницю на урочистостях з нагоди Дня незалежності.

"У зовнішньополітичній площині ми залишаємося вірними європейському вибору, ми впевнено торуємо шлях розбудови сучасної європейської держави", - відзначив він.

"Проте інтеграція за будь-яку ціну: за рахунок втрати незалежності, економічних чи територіальних поступок, за рахунок дозволу втручатися у внутрішні справи – такий шлях ми ніколи не сприймали і не сприймемо. Свобода і незалежність – це найголовніша умова успіху і процвітання України", - заявив Янукович.

Він також зазначив, що останнім часом Україна здійснила серйозні кроки в напрямі входження до європейської спільноти – парафовано угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.

"Тепер ми очікуємо на порозуміння з боку наших європейських партнерів, оскільки сприймаємо цей процес як дорогу з двостороннім рухом", - сказав президент.

Водночас він закликав пам’ятати, наскільки важливими для України є відносини з країнами СНД, зокрема з Росією.

"Нам необхідно всебічно розвивати співробітництво з нашими партнерами по СНД, адже саме там знаходиться найбільший ринок для українських товаровиробників. Тож ми не повинні залишати поза увагою інтеграційні процеси, що там відбуваються", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування