Європейський суд з прав людини взявся за справу Тимошенко

Вівторок, 28 серпня 2012, 16:29

У Європейському суді з прав людини у Страсбурзі розпочалися слухання справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

У суді Тимошенко представляють захисники Сергій Власенко, Валентина Теличенко та донька Євгенія Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Тут ми сподіваємося знайти справедливість. В українських судах її більше не існує. Всі суди в Україні зараз знаходяться під повним контролем режиму Януковича, який намагається знищити мою маму", - наголосила Євгенія Тимошенко перед початком засідання.

Під час слухань вже виступив представник України у Європейському суді Назар Кульчицький, "який повністю спростував усі звинувачення проти режиму Януковича та наголосив, що Юлію Тимошенко було заарештовано законно, її права не порушувалися, їй надавалася медична допомога, а усі висновки європейських інституцій, політиків та експертів носять загальний характер" та не можуть бути взяті до уваги.

У свою чергу Валентина Теличенко наголосила, що "після того, як Тимошенко було незаконно заарештовано", їй не надавалася відповідна медична допомога, а її права постійно порушувалися.

Зокрема, Теличенко нагадала, що судові засіданні у газовій справі проводилися майже щоденно з ранку до вечора, при цьому у неї не було можливості для захисту, "її утримували у жахливих умовах в Лук'янівському СІЗО", а у грудні 2011 року її було повторно заарештовано (при цьому судове засідання відбувалося прямо у камері, де хвора Тимошенко не могла піднятися з ліжка).


"Права Юлії Тимошенко постійно порушувалися і порушуються", - підкреслила вона.

У вівторок Європейський суд проведе лише слухання у справі Тимошенко, рішення цього дня не очікується.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...