Симоненко каже, що комуністи вже не такі атеїсти, тому їх підтримує церква

Четвер, 30 серпня 2012, 17:15

Лідер Компартії Петро Симоненко не бачить нічого дивного у тому, що окремі священнослужителі підтримують представників КПУ

Він також заявляє, що комуністи вже перестали бути войовничими атеїстами та зробили висновки з історії, повідомляє УНІАН.

"Комуністична партія України не займається пропагандою атеїстичних переконань", - сказав Симоненко на прес-конференції в Житомирі.

Зокрема, коментуючи журналістам підтримку окремими священнослужителями представників КПУ, він підкреслив, що в цьому "немає нічого дивного" і "з цього не варто робити сенсацію".

"Сьогодні партія працює так, що результати діяльності знаходять підтримку і серед церкви. І те, що окремі священнослужителі підтримують партію, зайвий раз доводить, що робота Компартії правильна і спрямована на інтереси людей", - заявив Симоненко.

Він нагадав, що коли приймалася Конституція України в 1996 р., саме завдяки позиції КПУ було прийнято рішення про те, щоб церква відокремилася від держави.

"Ми живемо в багатонаціональній державі, де багато конфесій і де кожна людина сама обирає свою релігію, не змішуючи її з політичними процесами", - зазначив лідер комуністів.

При цьому він також підкреслив, що КПУ "виступає проти "американізації" духовенства в Україні – сект і зборів, що приходять з Америки".

"КПУ вибачилася перед віруючими за події 20-х років", - сказав Симоненко.

"Історія – складна річ, і ми повинні визнавати свої помилки. Від цього нікуди не дітися. Але я так само хочу додати, що сучасна КПУ не веде публічної атеїстичної роботи. Так, в Статуті КПУ зазначено, що комуністи є атеїстами. Але це не виключає того, що в наші ряди може прийти віруюча людина", - зазначив лідер КПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування