Регіонал: Щербань не називав Тимошенко замовником свого вбивства

П'ятниця, 31 серпня 2012, 12:10

Депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв заявляє, що не чув прізвища Юлії Тимошенко в числі замовників вбивства Євгена Щербаня.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

"Я буду свідчити, що від Щербаня прізвища Тимошенко я не чув. Він мені сказав, що: "Вони вже все вирішили", маючи на увазі, що його (Щербаня) уб’ють. Я спитав: "Хто вони?". "Лазаренко", - переказав Болдирєв свій діалог з Щербанем.

"Щербань вважав, що убивство Ахатя Брагіна замовив Лазаренко, і наступним буде він сам. Про це мені Щербань казав восени 95-го року, а восени 96-го року його вбили, але я не чув прізвища Тимошенко в цьому контексті", - сказав депутат.

У свою чергу, екс-заступник генпрокурора Микола Обіход зазначив, що, в разі повернення Лазаренка до України після звільнення з в’язниці США у листопаді цього року, він буде арештований прямо в аеропорту.

На питання, що в економічних злочинів Лазаренка терміни давності сплили Обіход зазначив:

"Відносно людини, яка знаходиться в розшуку, строк давності призупиняється, якщо його арештовують, знову починають текти терміни давності".

Водночас Обіход дав зрозуміти, що Лазаренко міг замовляти злочини в Україні, перебуваючи в США.

"Я не буду говорити все, що я знаю, але я не думаю, що у справі Лазаренка будуть закінчені терміни давності", - зазначив він.

У свою чергу, Болдирєв нагадав, що замовне вбивство взагалі не має термінів давності.

Як відомо, в Генпрокуратурі обіцяють найближчим часом пред'явити Юлії Тимошенко обвинувачення в убивстві Євгена Щербаня. Євген Щербань загинув від рук найманих убивць у донецькому аеропорту 3 листопада 1996 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування