На Херсонщині наркоман захопив "маршрутку" з заручниками

Субота, 4 серпня 2012, 20:45

У Генічеську Херсонської області чоловік, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, захопив "маршрутку" із заручниками.

Як повідомляє прес-служба МВС, до чергової частини Генічеського райвідділу міліції надійшло повідомлення від водія маршрутного автобусу сполученням "Щасливцево-Іванівка" Генічеського району.

Він розповів, що на зупинці в селищі Щасливцево до його автобусу зайшли п’ять пасажирів: жінка з неповнолітніми дітьми та хлопець. Після того, як "маршрутка" рушила з місця, підійшов молодик та, підставивши під горло розбиту пляшку, наказав їхати до райвідділу міліції.

Водій намагався заспокоїти чоловіка, але останній постійно лаявся, вів себе агресивно та говорив, що викине жінку з автобусу, якщо той не буде їхати якомога швидше.

Поїздка до міста Генічеськ тривала близько 40 хвилин. На прохання жінки відпустити водія злочинець ніяк не реагував, приставивши останній до шиї "розочку", наказав усім пересісти на задні місця.

Прибувши до Генічеського відділу міліції, зловмисник випустив з автобусу водія, щоб той привів до нього співробітників міліції. Під час розмови з працівниками міліції зловмисник вимагав зустрічі з прокурором.

Один із співробітників, представившись прокурором, відволік увагу чоловіка, завдяки цьому вдалося визволити пасажирів та затримати наркомана.

Люди, які знаходились у "маршрутці", перебували у шоковому стані, всім була надана кваліфікована психологічна допомога. Ніхто з пасажирів не постраждав.

Затриманим виявився 31-річний безробітний житель Запорізької області. Наразі опитати затриманого неможливо, тому що він перебуває у стані сильного наркотичного сп’яніння, зазначено в повідомленні.

Під час особистого огляду у нього було виявлено та вилучено медичну ампулу з написом "Кодетерпин", два шприци та два пакетики з порошковидною речовиною білого кольору. Вилучене направлено на дослідження.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.147 КК України "Захоплення заручників". Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування