Юристи, найняті урядом проти Тимошенко, працювали в Україні безоплатно?

Понеділок, 6 серпня 2012, 14:19

Юристи фірми Skadden, яку уряд найняв для підготовки до розгляду справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко у Європейському суді, перебували в Україні не за рахунок бюджету.

Про це йдеться у відповіді представника України в Євросуді з прав людини Назара Кульчицького на запит газети Kyivpost.

Так, у свої відповіді Кульчицький наголосив, що Україна не оплачувала нічого, що б стосувалося приїзду юристів в Україну.

"Угода не передбачає покриття транспортних видатків, або будь-яких інших, зроблених юристами", - написав він.

Видання також наводить припущення адвоката Тимошенко Сергія Власенка, що робота була зроблена на безоплатній основі. Skadden дійсно надає такі послуги, але спеціалізоване видання www.lawyrs.net пише, що такі послугу надають лише тим, хто не має можливості сплачувати за юридичні послуги.

"Допомагати уряду захищати свою позицію перед Європейським судом з прав людини, звичайно , не входить до цього переліку", - додає видання.

Як відомо, в травні Мінюст України уклав угоду з фірмою Skadden (США) про співпрацю у справі, яку розглядатиме Європейський суд з прав людини за скаргою екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Рішення про наймання цієї кампанії було прийнято без тендеру. За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, потреби в тендері не було, бо послуги кампанії коштують менше 100 тисяч гривень.

Юристи перебували в Україні в червні цього року, зустрічалися зі свідками, які давали свідчення в суді у справі Тимошенко так само як і з свідками, які свідчень в суді не давали. Всі розмови з ними були записані на відео.

Також юристи Skadden зустрілися з Тимошенко, однак їм було заборонено вести відеозапис розмови.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування