Тимошенко і Луценко двічі відмовили

Середа, 8 серпня 2012, 18:30

Центральна виборча комісія остаточно відмовила в реєстрації Юлії Тимошенко та Юрію Луценку.

Таким чином, ЦВК п’ятнадцятим питанням порядку денного знову повернулася до того, що розглядала в першому питанні.

Представляючи позицію "Батьківщини" Руслан Князевич зазначив, що законом спеціально було звужено норму Конституції, що засуджений не може бути обраний депутатом, закон же забороняє взагалі реєструвати такого депутата.

"Сьогодні ми є свідками унікальної події, бо вже на першому тижні ми вирішуємо долю виборчого процесу, забороняючи балотуватися політикам, яких підтримує половина населення України", - зазначив він.

У відповідь представник Партії регіонів Владислав Забарський зауважив, що вперше бачить, щоб автор закону просив порушити закон.

Член ЦВК Жанна Устенко-Чорна попросила ЦВК не підходити формально до вирішення цього питання, і нагадала рішення Європейського суду, коли ЦВК була визнана винною в обмеженні виборчих прав Миколи Мельниченка.

"Я прошу ЦВК не палити всі мости сьогодні, а реалізувати свою функцію особливого органу і зафіксувати волевиявлення громадян України", - сказала вона.

Однак, за те, щоб не реєструвати Тимошенко і Луценка проголосували 10-ть осіб, утримались чотири (члени ЦВК, які висувалися "Батьківщиною" – Усенко-Чорна, Юлія Швець, Ігор Жиденко та Валерій Шелудько).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування