Держобвинувач: Тимошенко рано чи пізно доведеться постати перед судом

Вівторок, 11 вересня 2012, 11:56

Підсудній екс-прем'єру Юлії Тимошенко доведеться постати перед судом у справі ЄЕСУ, як би вона не затягувала процес.

Про це 11 вересня заявила державний обвинувач Вікторія Калита, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рано чи пізно підсудній доведеться постати перед судом і дати відповіді на запитання прокуратури й суду", - сказала Калита.

Держобвинувач підкреслила також, що відповідно до чинного законодавства, справа не може розглядатися по суті під час відсутності підсудної.

За словами Калити, держобвинувачення просило відкласти справу, враховуючи рекомендації лікарів з німецької клініки "Шаріте", які займаються здоров'ям Тимошенко.

Вона нагадала також, що 8 тижнів спокою, які просили для прем'єра німецькі лікарі, спливають 20 вересня.

У той же час, держобвинувач не змогла відповістити на запитання, чи буде заявлятися в наступнім судовім засіданні клопотання про примусову доставку Тимошенко до суду.

Як відомо, Київський райсуд Харкова оголосив перерву в розгляді справи про зловживання корпорації ЄЕСУ відносно екс-прем'єра Тимошенко до 10.00 15 жовтня.

Тимошенко обвинувачують в організації заволодіння й замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем і службового підроблення, організації ухиляння від сплати податків корпорацією ЄЕСУ.

Міністерство оборони РФ звернулося в Господарський суд Києва з позовом про виплату урядом України 3 мільярдів 239,45 мільйона гривень у справі корпорації ЄЕСУ.

Російська сторона зажадала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Державну казначейську службу. ЄЕСУ в справі фігурує в якості третьої особи на стороні відповідача.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

5 серпня вона була арештована на засіданні суду й перебувала в Київському СІЗО. З кінця грудня 2011 року екс-прем'єра перевели в Качанівську виправну колонію в Харкові.

Зараз Тимошенко проходить курс лікування в харківській лікарні й відмовляється брати участь у засіданнях суду по "справі ЄЕСУ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування