Власенко: тюремники сфальсифікували інтерв’ю екс-співкамерниці Тимошенко

Вівторок, 11 вересня 2012, 11:51

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що Державна пенітенціарна служба сфальсифікувала інтерв'ю колишньої співкамерниці екс-прем’єра - Юлії Абаплової.

Про це він заявив на брифінгу у Харкові, коментуючи появу у ЗМІ інтерв'ю колишньої співкамерниці екс-прем'єра, повідомляє УНІАН.

За даними Власенка, Абаплову, протримавши 5 місяців у карцері, змусили дати це інтерв'ю.

"Цю людину, Юлію Абаплову, після інциденту 20 квітня цього року, коли Юлію Володимирівну брутально побили, примушували дати свідчення, що це вона побила Тимошенко. Після відмови Юлії Абаплової це зробити її кинули в карцер з обмеженим доступом протягом 5 місяців", - сказав Власенко.

Він зазначив, що адвокати Абаплової нещодавно на прес-конференції заявили, що до їхньої підзахисної не допускають ані захисників, ані батька.

Власенко наголосив, що має прямі докази фальсифікації інтерв’ю колишньої співкамерниці Тимошенко.

"Я маю прямі докази фальшування вчорашнього інтерв’ю, я знаю абсолютно чітко, що її примушували сказати те, що вона вчора сказала, але навіть при цьому ця мужня людина не сказала нічого", - заявив захисник.

"Я звертаюсь до пенітенціарної служби: якщо ця фальшивка буде й надалі розповсюджуватися, ми оприлюднимо ці докази найближчим часом", - попередив Власенко.

Раніше деякі ЗМІ поширили інтерв’ю колишньої сусідки Тимошенко по камері, в якому вона нібито назвала грою скарги екс-прем'єра на стан здоров’я.

За словами Абаплової, Тимошенко всім скаржилася на біль у спині, однак, "перебуваючи у ванній кімнаті, виконувала фізичні вправи", по 4-5 годин поспіль "сиділа на кухні за столом на стільці та щось писала й читала", а також взувала туфлі на високих підборах.

"Будь-яка людина, яка заходила, або адміністрація колонії, лікарі – постійні скарги на біль у спині. Зі мною вона не відходила від цієї, скажімо так, гри. Збоку це видається грою", - нібито говорила Абаплова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...