Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На співкамерниць Тимошенко покликали тільки провладні ЗМІ

Четвер, 13 вересня 2012, 15:39

На брифінгу колишніх сусідок екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юлії Абаплової й Оксани Мельник у середу ввечері були тільки провладні ЗМІ.

Як розповіла "Українській правді" прес-секретар Харківської ДПтС Оксана Бабаєва, у Качанівську колонію запросили тих, хто раніше подав відповідні запити.

"Брифінг не анонсувався. Ми порушимо режим колонії, якщо будемо всіх бажаючих вести. Ми схопили перших кілька ЗМІ, чиї інформаційні запити вже були в начальника в Києві на столі", - сказала вона.

"Запити були на інтерв'ю з Абапловою. Друга ув'язнена пішла, оскільки вона виявила бажання, а ми зробили виключення й вивели її", - розповіла Бабаєва.

"За фактом на брифінгу були канал ОТБ, Харковские известия, Укрінформ, УНІАН", - сказала вона.

На питання, як у такому випадку інформація опинилася на сайті УНН, Бабаєва сказала: "Журналіст, що був від Уніана, підстрахував УНН і віддав новину ще й туди".

"Інтер і ICTV теж не були, їм потім ОТБ зливав відео. Ті, хто встиг доїхати до пів на шосту, усі прийшли, усі поспілкувалися", - додала вона.

На самому відео видно, що на брифінгу були тільки два мікрофони й лише один диктофон.

 

Перші повідомлення про брифінг з'явилися на Харковских известиях - о 18:48, а також на УНН - о 19:14. При цьому на сайті Уніан перша новина із брифінгу з'явилася лише через півтори години о 20:55. Укрінформ подав новину о 20:27.

Агентства завжди намагаються подати будь-яку новину першими. У деяких з них за пізню подачу інформації передбачені штрафи.

фото з відеоряду Харьковских известий 

Бабаєва також пообіцяла, що якщо ув'язнені Абаплова й екс-прем'єр Юлія Тимошенко дадуть свою згоду, то кореспондент "Української правди", можливо, зможе одержати в них коментар:

"Якщо паралельно з вашим запитом виникне бажання в когось із засуджених поспілкуватися із пресою, то я думаю, що так, це можливо. Я не гарантую, що це буде прямо сьогодні протягом півгодини-години або завтра".

"Як тільки з'явиться додаткова можливість, ми постараємося задовольнити всі інформаційні запити", - сказала вона.

На питання про те, про які "додаткові можливості" йдеться, вона відповіла:

"Це, по-перше, час у режимі життя ув'язнених, щоб ми не порушували режим колонії. Це бажання самих засуджених. І ваш інформаційний запит. Як тільки ці три зірки стають у ряд, чергова партія журналістів приїжджає в колонію й отримує своє інтерв'ю", - сказала Бабаєва.

"З Тимошенко все дещо складніше, тому що до закінчення 8-тижневого строку  спокою до неї зараз у принципі обмежений доступ, тому що в неї дуже багато побачень. Ми, виконуючи припис німецьких лікарів, до закінчення цих 8 тижнів поки обмежили їй доступ, поки не закінчиться курс реабілітації", - сказала вона.

Телеканал ОТБ  - це харківська державна телерадіокомпанія.

Харковские известия - видання Харківської міської ради, главою якої є Геннадій Кернес.

Укрінформ - державне інформаційне агентство.

УНН - видання, близьке до адміністрації президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...