Тренерів легкоатлетів відсторонили за махінації з Олімпіадою

Четвер, 13 вересня 2012, 17:16

Спецкомісія виявила, що тренери збірної легкоатлетів займалися фінансовими махінаціями, зокрема, щодо підготовки до Олімпійських ігор.

Про це йдеться у попередньому звіті роботи комісії, який оприлюднив у четвер на прес-конференції глава Держмолодьспорту Равіль Сафіуллін, передає УНІАН.

Згідно з рішенням комісії, вона рекомендує главі Держслужби передати до правоохоронних органів для відповідного реагування матеріали виявлених комісією фактів фінансових порушень, вчинених тренерами збірних з легкої атлетики під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань.

Також комісія рекомендує Держмолодьспорту достроково розірвати контракти та звільнити з посад тренерів Валерія Олександрова, Олександра Апайчева, Костянтина Степанцова та начальника команди Руслана Руссу.

Сафіуллін сказав, що цей звіт про роботу комісії є попереднім, згідно з ним пропонується продовжити перевірку до 5 жовтня.

Відповідаючи на запитання журналістів про відповідальність у зв’язку з виявленими фактами не тільки керівництва збірної з легкої атлетики, а й керівництва Федерації легкої атлетики, Сафіуллін зазначив, що, згідно з наказом, перевірка проводилась щодо можливих фактів фінансових махінацій тренерами збірних, однак про Федерацію та її керівництво не йшлося.

Голова Держслужби додав, що "Федерація рекомендує, старший державний тренер формує збірну команду, пропонує план фінансування її підготовки, який потім розглядається".

Також Сафіуллін зауважив, що пізніше надасть відповідь, чи погодиться Держслужба з рекомендаціями комісії і звільнить перерахованих керівників збірної.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування