ЦВК повернула Пшонці скарги на порушення на виборах

Четвер, 13 вересня 2012, 22:13

Центрвиборчком передав до Генпрокуратури депутатські звернення про порушення в ході виборчої кампанії, які раніше сама ГПУ передала до ЦВК.

Про це заявила секретар комісії Тетяна Лукаш, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За її словами, до ЦВК з ГПУ надійшли численні звернення депутатів з доданими до них матеріалами про порушення законодавства про вибори.

Лукаш підкреслила, що згідно з законом, у разі надходження до ЦВК повідомлень про порушення, що мають ознаки злочинів або адміністративних порушень, комісія невідкладно звертається до правоохоронних органів для їх перевірки та реагування.

"Значить, проведення перевірок, викладених у заявах відомостей про можливі ознаки вчинення злочинів або адміністративних порушень, прийняття щодо них рішень виходять за межі повноважень ЦВК", - сказала вона.

За словами Лукаш, Кримінально-процесуальний кодекс передбачає, що вирішення подібних питань лежить виключно в компетенції правоохоронних органів.

"Враховуючи вище викладене, пропонується повернути депутатські звернення Бондарева, Кальченка, Куликова, Павловського, Пашинського, Подгорного, Стешенка, Тищенка, Черноморова до Генпрокуратури для проведення перевірки та вжиття заходів прокурорського реагування", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування