ЦВК змінила жеребкування. Опозиція: розмови про чесні вибори можна закінчити

Четвер, 13 вересня 2012, 22:50

Центрвиборчком змінив порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій на виборах Верховної Ради.

За відповідний проект постанови проголосували 8 членів комісії, проти - 2, утрималися – 2, повідомляють Українські новини.

Цією постановою ЦВК внесла зміни у відповідний порядок проведення жеребкування, затверджений 17 травня.

Доповідач проекту член ЦВК Олександр Шелестов зазначив, що проектом пропонується кожній окружній виборчій комісії шляхом проведення однієї процедури жеребкування включати до складу дільничних комісій кандидатури від суб'єктів виборчого процесу.

Раніше передбачалося, що таке жеребкування мало проводитися окремо щодо кожної дільничної комісії певного округу.

Під час обговорення представник "Батьківщини" Руслан Князевич розкритикував це рішення у зв'язку з тим, що до жеребкування залишилося 5 днів, і неприпустимо змінювати її порядок, що був прийнятий ще в травні.

"Це означає тільки одне: взяти під контроль всі дільничні виборчі комісії, і це означає закінчення розмови про чесні вибори", - сказав він.

Також Князевич підкреслив, що Центвиборчком фактично позбавляє суб'єктів виборчого процесу права оскаржити це рішення у зв'язку з тим, що для дотримання процедури його оскарження знадобиться більше часу, ніж залишилося до початку жеребкування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...