Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина Луценка просить Лутковську довести її слова ділом

П'ятниця, 14 вересня 2012, 12:38

Дружина екс-глави МВС Юрія Луценка – Ірина просить омбудсмена Валерію Лутковську захистити його права в частині зустрічей з захисниками.

Про це йдеться у відкритому листі Ірини Луценко до Лутковської, текст якого наводить прес-служба Народної Самооборони.

"Звертаючись до Вас, зауважую, що Юрій Луценко є громадянином України, конституційні права якого порушені, а їх захист входить до Ваших повноважень", - зазначила вона.

"Прошу Вас довести не тільки захисникам засудженого екс-міністра Юрія Луценка, але й усім громадянам України, що задекларовані слова Уповноваженого з прав людини не розходяться із ділом", - наголосила вона.

"Порушення прав засудженого Луценка полягає у відмові керівництва виправної колонії у наданні належних умов для зустрічей із своїми захисниками", - зазначила Луценко.

"З моменту переведення Юрія Луценка до виправної колонії усі побачення із адвокатами та цивільним захисником відбуваються у загальній кімнаті для короткострокових побачень без дотримання права на конфіденційність", - додала вона.

Луценко нагадала, що існує два види побачень в залежності від строку ув’язнення.

"Відповідно до першого виду побачень, під які підпадає і засуджений Юрій Луценко, зустріч має відбуватися в кімнатах короткострокових побачень, які обладнанні лише двома столами (для засудженого і адвоката), розділеними скляною перегородкою між столами висотою 20 см. Тобто, ніяких кабінок, ніяких переговорних пристроїв немає", - зазначила вона.

Вона також наголосила. Що Луценко ще перебуває у попередньому ув’язненні, а тому "має право на побачення з захисником наодинці, причому без обмеження кількості побачень та їхньої тривалості".

"Є тільки єдина умова, що ці побачення заарештованому надаються у вільний від слідчих дій час", - зазначила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування