Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат удови Гонгадзе просить суд ще допитати свідків

П'ятниця, 14 вересня 2012, 18:24

Адвокат удови журналіста Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко попросила Печерський райсуд допитати низку свідків у "справі Пукача", заявлених стороною обвинувачення.

"У четвер я заявила перше клопотання про допит додаткових свідків, воно включає 11 осіб, але воно не є останнім", - сказала вона журналістам у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ці свідки вже допитувалися з боку обвинувачення, однак щодо них слід установити при допиті ще певні обставини", - додала Теличенко.

Він повідомила, що суд прийняв до розгляду її клопотання й оголосила перерву в судовому засіданні до 11:00 21 вересня.

Адвокат ще раз висловила жаль, що "справа Пукача" слухається в закритому режимі, оскільки, незважаючи на численні заяви сторони обвинувачення, окремих свідків можна було допитувати у відкритому режимі через те, що вони не мали й не мають допусків до державної таємниці.

Як відомо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

У листопаді того ж року в лісі Київської області виявили обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту.

У 2009 році в Київській області знайдені останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддане землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, у липні 2009 року був затриманий у Житомирській області, і відтоді перебуває під вартою.

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача в убивстві журналіста Гонгадзе. Слідство установило, що Пукач скоїв убивство журналіста за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Справа в обвинуваченні Пукача слухається в Печерськом райсуді Києва з квітня 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...