Прокуратура просить 15 років за побиття миколаївської дівчини

П'ятниця, 14 вересня 2012, 18:55

Прокуратура Миколаївської області просить Ленінський районний суд Миколаєва засудити Олександра Косінова, обвинуваченого в замаху на умисне вбивство 19-річної Олександри Попової в Миколаєві, до 15 років позбавлення волі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури, повідомляють Українські новини.

При цьому, співробітник прокуратури області Ганна Брек відзначає наявність обтяжуючих обставин - важкі наслідки злочину, а також стан алкогольного сп'яніння, в якому перебував підсудний на момент скоєння злочину.

Крім того, прокуратура пред'явила цивільний позов до кривдника про витрати на стаціонарне лікування потерпілої (на користь Департаменту охорони здоров'я Миколаївської міської ради) на суму 9360 гривень.

Обвинувачення також підтримує позов матері постраждалої про стягнення з Косінова 150 тис. гривень відшкодування морального збитку.

22-річний підсудний обвинувачується у скоєнні злочинів за п. 7 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів) і ч. 1 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна) Кримінального кодексу.

Потерпіла сторона підтримує позов прокуратури.

Як повідомлялось, співробітники міліції 10 березня затримали підозрюваного у завданні тяжких тілесних ушкоджень 19-річній дівчині в Миколаєві, в результаті яких вона півтора місяці перебувала в комі.

Після пояснень затриманого, співробітники міліції виявили неподалік побиту і роздягнену дівчину.

У червні захист Попової пред'явила в Ленінський районний суд Миколаєва цивільний позов до обвинуваченого про відшкодування моральної шкоди у розмірі 150 тис. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування