Азаров: а що, існує якась європейська політика?

Субота, 15 вересня 2012, 10:54

Прем'єр Микола Азаров вважає, що Європа не проводить щодо України чітко вираженої політики.

Під час виступу на форумі "Ялтинська європейська стратегія", відповідаючи на запитання, як він ставиться до європейської політики щодо України, Азаров сказав: "А що, існує якась європейська політика?".

У той же час, за його словами, "на відміну від Європи, Росія проводить щодо України чітко виражену політику".

"З одного боку, ми чуємо запевнення в тому, що наші відносини повинні будуватися на засадах рівноправності, добросусідства, співдружності, що необхідно розвивати масу інтеграційних проектів. Ми, треба прямо сказати, за. Ми тверді прихильники цієї політики", - зазначив прем'єр.

"З іншого боку, 2,5 року нас продовжують душити високими цінами на газ", - сказав Азаров, зазначивши, що не випадково використав недипломатичне слово "душити".

На репліку, що, можливо, треба перестати весь час ходити до Росії з простягнутою рукою, він відповів: "А де ви бачили президента Януковича і прем'єра Азарова з простягнутою рукою?".

Азаров заявив, що Україна щорічно переплачує за газ 5 мільярдів доларів, що дорівнює сумі, витраченій на підготовку до Євро-2012.

"І коли ми про це думаємо, у мене закипає така глуха лють. Скільки я міг би зробити в країні корисного, якби я не переплачував ці гроші!", - сказав прем'єр.

У той же час, екс-президент Леонід Кучма висловив думку, що високі ціни на газ дали колосальний поштовх українській промисловості. "Ми потихеньку змушуємо наш бізнес не їсти безкоштовний газ, а думати про високі технології, про модернізацію своїх підприємств", - сказав Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування