Суд на Одещині виніс вердикт на підставі скріншотів з форуму

Понеділок, 17 вересня 2012, 15:11

Один з судів Одеської області засудив до відшкодування моральної шкоди окремих мешканців села Фонтанка на підставі скріншотів з місцевого інтенет-форуму.

Про це повідомляє Watcher.

Конфлікт полягав в тому, що будівельна компанія "Маккенлі", яка працює під заступництвом одного з місцевих депутатів, в 2006 році отримала 33 гектари землі в оренду на 50 років в Комінтернівському районі Одеської області для забудови на "сумнівних умовах" з відселенням місцевих жителів.

Активісти села Фонтанка, на території якого повинна була початися забудова, на форумі, розміщеному на "Соціальному сайті села Фонтанка", почали критикувати керівництво компанії та детально висвітлювати її діяльність.

Саме за цю інтернет-активність місцева мешканка села Фонтанка рішенням суду була засуджена до виплати 15 тисяч гривень штрафу на користь компанії "Маккенлі". А доказом у справі стали "нотаріально завірені" скріншоти згаданого вище форуму.

Ще троє місцевих інтернет-активістів повинні також виплатити штрафи, але в цих випадках фігурують дещо менші суми відшкодувань. Суддю навіть не зацікавила відсутність доказів того, що власник облікового запису на форумі і реальна особа, проти якої було подано позов, це одна і та ж людина.

Це означає, що суд не вимагав від позивачів доказів того, що особа, ім’я якої вказане на форумі – це та ж людина, що і особа-відповідач.

Жінка, визнана винною, обурюється рішенням суду:

"Так мені можна що завгодно присудити: аж до екстремізму! Хто завгодно може зареєструватися під моїм іменем на будь-якому форумі і писати потім різні кляузи. А якби хтось зареєструвався під ніком "Віктор Федорович Янукович", то Комінтернівський суд оштрафував би президента?".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування