Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина: Луценку винесли догану, щоб не допустити пом’якшення режиму

Вівторок, 18 вересня 2012, 15:09

Екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку оголосили дисциплінарне стягнення, що виключає переведення на м'якший режим позатабірного поселення.

Про це повідомила Українській правді його дружина Ірина Луценко.

За її словами, у засуджених час на телефонні розмови є з 17.30 до 18.30. Луценко, вкотре не додзвонившись до сім’ї, перебував біля телефону, коли сплив цей час. В цей момент сержант, який водить його по території колонії вийшов.

Ірина Луценко підкреслила, що без сержанта і без супроводження будь-якому засудженому забороняється пересуватися по колонії, а тим більше Луценку, тому що колонія відповідає за його безпеку.

"В це момент заходить в це приміщення керівник служби по техніці безпеки, один такий Коцюба. І каже: "Виходьте будь ласка, ваш час вичерпаний", - сказала вона.

Луценко пояснив, що не може цього зробити і залишився чекати свого супроводжуючого.

"На другий день його викликають на дисциплінарну комісію - йому роблять зауваження в зв’язку з тим, що він на прохання цього Коцюби не вийшов… Для Юри було несподіванкою, що йому винесли це зауваження. Він попросив запросити цього Коцюбу. Той прийшов, опустив очі. Юра його питає: "Я тобі створював спротив? Я з тобою погано розмовляв?". Він мовчить", - сказала Ірина.

"Отримавши завдання з Києва, на пустому місці було винесено догану… Це просто тупа провокація", - заявила вона.

За її словами, Луценко міг скористатись пільгою і отримати м’якший режим, що передбачає проживання поза межами колонії, однак тепер він зможе звернутись по таке послаблення лише через півтори роки.

"Влада жодним чином не збирається випускати Луценка або пом’якшувати його долі, а лише хоче ізолювати його від суспільства і суспільно-політичного життя", - додала дружина екс-міністра.

Як відомо, 12 вересня профілактична комісія Менської колонії оголосила про намір розглянути на своєму засіданні поведінку Луценка, оскільки він некоректно повів себе по відношенню до працівників колонії – відмовився виконувати наказ залишити чергову частину, де розмовляв по телефону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування