"Батьківщина": Закон про наклеп – це смерть журналістики

Вівторок, 18 вересня 2012, 16:30

Ухвалення змін до кримінального та кримінально-процесуального кодексу в частині посилення відповідальності за наклеп ставить хрест на нормальному функціонуванні ЗМІ.

 Про це йдеться в заяві об’єднаної опозиції "Батьківщина".

 Опозиція відзначає, що фракції Партії регіонів, комуністів та блоку Литвина проголосували за законопроект, який передбачає позбавлення волі на строк до 5 років для журналістів, якщо їхні матеріали будуть розцінені як наклепницькі.

"Інакше як безглуздям та ідіотизмом назвати ухвалення цього закону ми не можемо. Влада просто подуріла, вже не розуміючи, що вона робить. Позбавлення волі за наклеп – це середньовічний спосіб розправи не тільки з політичними опонентами, а й з вільною пресою", - підкреслили в "Батьківщині".

Опозиція відзначає, що влада використовуватиме цей закон для придушення залишків демократії в українських ЗМІ. Адже будь-яке інтерв’ю, будь-яку публікацію завдяки новому закону суди відтрактують так, як треба владі.

"Це смерть української журналістики, і за неї відповідає особисто президент Віктор Янукович зі своїм параноїдальним страхом і жадобою влади", - йдеться в заяві.

 Як відомо, у вівторок Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News