Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Автор закону про наклеп намагається відбілити Януковича

Середа, 19 вересня 2012, 12:22

"Регіонал" Віталій Журавський, який ініціював законопроект про підвищення відповідальності за наклеп, запевняє, що президент не має відношення до цього закону.

"Жодна державна інституція, і тим більше президент України, не мають відношення до мого законопроекту", - заявив він, цитує прес-служба Партії регіонів.

"Це моя ініціатива, тому що це мої переконання. Закон розроблено мною та командою моїх помічників", - наголосив депутат.

Журавський пояснив, що метою його законопроекту №11013 є посилення відповідальності не тільки журналіста перед суспільством, а й слідчих, прокурорів та суддів, і взагалі тих, хто посягає на честь, гідність і ділову репутацію громадянина.

"Кожен українець повинен отримати дієвий захист своєї честі та гідності", - наголосив він.

"Регіонал" додав, що він відкритий до обговорення змін у законопроект до другого читання.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема за наклеп.

"Українська правда" дослідила, що на сторінці законопроекту Журавського на сайті Верховної Ради розміщено довідку, у "властивостях файлу" якої стоїть абревіатура STPU, яка розшифровується як "секретаріат президента України".

 

Такі "властивості файлу" стоять на комп'ютерах Адміністрації президента, що дає підстави стверджувати, що супровід законопроекту щодо наклепу здійснювалося Адміністрацією президента Віктора Януковича.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування