Кличко: Якщо депутати не хочуть працювати – хай відмовляються від зарплат

Середа, 19 вересня 2012, 17:12

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко вважає, що депутатам слід відмовитись від зарплат і піти у відпустку через скорочення пленарного тижня до 1 дня.

Про це він заявив у коментарі журналістам в Миколаєві, повідомляє прес-служба партії.

"Вся країна спостерігає за узаконеним неробством парламенту, коли депутати офіційно голосують за те, щоб до виборів вже не з’являтися у сесійній залі, по суті, не ходити на роботу", - заявив політик

Він назвав це байдикування парламентарів, які масово відправилися на виборчі округи, "подвійними стандартами і створенням нерівних умов" для кандидатів.

Кличко наголошує, що ті кандидати в депутати, які на сьогодні не є народними обранцями, на час перегонів взяли відпустку для агітаційної кампанії. В той час, як депутати отримують зарплату начебто за законодавчу діяльність, при цьому роз’їжджають по округам, займаючись агітацією.

"Немало нинішніх депутатів не гребують використовувати адміністративний ресурс і державний бюджет для агітації для себе, вирішуючи проблеми свого округу не з власної кишені, а за рахунок платників податків", - вважає Кличко. – "Це порушує сам принцип рівних можливостей та чесних виборів".

Також Кличко різко розкритикував дії Комуністичної партії, яка, використовуючи лозунги "повернемо країну народу", не працює в інтересах народу. Як приклад він навів і останні спільні голосування КПУ і ПР у парламенті, в тому числі і цього пленарного тижня, коли комуністи і регіонали скоротили роботу ВР до одного дня голосування.

"Комуністи завжди входили до провладної більшості, в унісон з ПР голосували за ті питання, які потрібні ПР, які роз’єднують українське суспільство і відповідають інтересам виключно фінансово-промислових груп", - заявив Кличко.

Як відомо, в понеділок Рада вирішила працювати у пленарному режимі лише по вівторках до виборів 28 жовтня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...