Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: ніхто не повірить, що криміналізація наклепу - в інтересах країни

Четвер, 20 вересня 2012, 10:18

Депутат Європейського парламенту Павел Коваль вважає, що криміналізація наклепу загрожує свободі слова в Україні.

Про це він заявив у коментарі УНІАН в Брюсселі.

"До останнього часу Україна мала найвищий рівень свободи ЗМІ серед країн СНД. Загроза ув’язненням за наклеп може серйозно загрожувати цій позиції", - сказав євродепутат.

"Відновлення дуже суворого закону може загрожувати свободі слова. Журналісти боятимуться критикувати політиків, бізнесменів, чиновників. Це має особливе значення в контексті останнього тиску на телеканал TBi", - додав Коваль.

Як голова делегації у зв’язках з Україною він зазначив, що вкотре імідж України постраждав напередодні парламентських виборів.

"Юлія Тимошенко та Юрій Луценко у в’язниці, тиск на TBі, і тепер посилення закону. Громадській думці буде складно повірити, що це робиться в інтересах країни, а не в інтересах правлячої влади", - наголосив він.

"Що стосується європейських інституцій, то це - чіткий месидж, що українська влада має намір посилити свій контроль над ЗМІ", - заявив голова делегації Європарламенту в зв’язках з Україною.

Як повідомлялося, 18 вересня український парламент схвалив у першому читанні проект закону, який передбачає криміналізацію наклепу.

Новий проект передбачає, що наклеп може каратися ув’язненням на термін до 3 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування