Справу щодо Тимошенко по ЄЕСУ розпочали, щоб догодити Путіну?

Четвер, 20 вересня 2012, 10:50

Російський опозиціонер Борис Нємцов вважає справу щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ результатом змови між президентами Росії та України.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Путіну дуже незручно, що Тимошенко сидить за угоду, яку вона в 2009 році підписала разом із Путіним разом. Тому посадка Тимошенко за газовий контракт його не влаштовує – коли він в Кремлі, а вона в харківській тюрмі", - сказав він.

"Якщо Тимошенко засудять за ці борги, а за контракт з газом реабілітують, то Путін буде задоволений. Я думаю, вони домовилися про це з Януковичем, це їхня спільна спецоперація", – вважає Немцов.

У 2005 році напередодні прем’єрського візиту Юлії Тимошенко до Москви представники російської влади зазначали, що претензій до неї у справі ЄЕСУ немає. Проте, на думку Бориса Нємцова, чинна російська влада з огляду на нові обставини переглянула свою позицію.

Як відомо, зараз в одному з судів Харкова триває розгляд справи зі звинувачення Тимошенко в махінаціях корпорації ЄЕСУ, їй інкримінують завдання збитків державі на суму 19,5 мільйонів гривень.

Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони Росії до Кабміну по боргові корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Україна має сплатити майже 390 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...