Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК попередила кандидата, щоб не роздавав дисконтні картки

П'ятниця, 21 вересня 2012, 18:49

Центральна виборча комісія оголосила попередження кандидату у депутати, главі спостережної ради мережі супермаркетів "Фуршет" Ігорю Баленку.

Відповідне рішення ухвалено у п'ятницю на засіданні ЦВК, повідомляє УНІАН.

Баленко, який балотується шляхом самовисування у одномандатному виборчому окрузі №212 (Дарницький район Києва), отримав попередження за встановлені судом порушення виборчого законодавства щодо порядку проведення агітації.

"Київський апеляційний адміністративний суд 16 вересня визнав протиправними дії кандидата у народні депутати Баленка", - повідомив заступник глави ЦВК Андрій Магера.

Зокрема, суд за результатами розгляду позову, поданого конкурентом Баленка у цьому окрузі кандидатом-самовисуванцем Олександром Якубовим, визнав порушенням видачу виборцям 7-відсоткових дисконтних карт своєї торговельної мережі.

Згідно з рішенням суду, такими діями Баленко порушив частину 13 статті 74 Закону "Про вибори народних депутатів України" (непрямий підкуп виборців).

Водночас, оголошення попереджання кандидату у народні депутати, згідно з чинним законом про вибори, не призводить до виключення його з передвиборчої боротьби, навіть за умови, що таких попереджень буде декілька.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування