Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порядок формування виборчкомів треба змінити – Клюєв

Субота, 22 вересня 2012, 11:07

У майбутньому необхідно удосконалити порядок формування виборчих комісій.

Про це заявив керівник виборчого штабу Партії регіонів Андрій Клюєв в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня", повідомляє прес-служба політика.

"Коли йшла підготовка закону, Партія регіонів пропонувала, щоб в окружні комісії входили по 3 представника від кожної політичної сили, яка має фракцію в парламенті. Тоді від всіх нинішніх парламентських партій в кожній комісії було б 15 чоловік, а 3 місця, що залишилися розігрувалися б на жеребкуванні між іншими учасниками виборчого процесу", - розповів Клюєв.

Він додав, що при такому порядку була б забезпечена реальна конкуренція і взаємний контроль потужних політичних сил, здатних забезпечити своє представництво у всіх регіонах.

Однак, за словами Клюєва, представники опозиції були категорично проти такого порядку і наполягали на тому, щоб політичні сили, які мають фракції у Верховній Раді, делегували у виборчі комісії лише по одному представнику, а решта 13 місць виносилися на жеребкування.

"На жаль, цей варіант і був прийнятий. Але в результаті жеребкування представництво в комісії отримали невеликі політичні сили, які не мають реальних шансів боротися за місця в парламенті, і, що важливо, не мають можливості делегувати своїх реальних представників у різні регіони України. А великі партії мають лише по одному представнику в комісіях, що значно ускладнює можливості взаємного контролю за дотриманням законності виборчого процесу", - сказав Клюєв.

Він вважає, що коли у майбутньому парламент приступить до вдосконалення закону про вибори, необхідно повернутися до пропозиції Партії регіонів і відкоригувати порядок формування виборчих комісій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...