Членами ДВК на окрузі Мельника стали тільки наближені до його академії?

Неділя, 23 вересня 2012, 15:31

Жеребкування при формуванні дільничних виборчих комісій було грубо сфальсифіковано в інтересах кандидата від Партії регіонів Петра Мельника.

Про це заявив кандидат у народні депутати від Української платформи "Собор" на 95-му виборчому окрузі (м. Ірпінь) Євген Жовтяк, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, 20 вересня з самого ранку члени комісії заявляли, що цього дня засідання точно не буде.

Зала засідань була закрита. Члени комісії працювали по кабінетах. Близько 15 години члени комісії піднялися з робочих місць і заявили, що йдуть на обід. Довірені особи супроводжували їх на перший поверх, а потім на вулицю.

У цей час люди Мельника зайняли залу засідань, а члени комісії, які "пішли на обід" повернулися на другий поверх. Підступи до комісії і столу, де відбувалося "жеребкування", були щільно оточені "бойовиками" Мельника.

"Раптом повернувся відсутній голова комісії і без оголошення порядку денного розпочав "жеребкування". Не показуючи вміст коробки, він заявляє, що "жеребкування" відбудеться шляхом витягування ним із коробки номерів суб'єктів висунення кандидатів до ДВК", - йдеться у зверненні кандидата.

За словами Жовтяка, в коробці для "жеребкування" були номери лише тих "щасливчиків", які пройшли "погодження процедури", з якої щойно з заповненою коробкою приїхав голова ОВК.

"Після "жеребкування" порожня коробка для жеребкування зникла. Голосів із-за спин "бойовиків" Мельника з вимогою показати, чи були там номери суб'єктів, що "програли" (а мало залишитись в коробці понад 75 номерів) ніхто не чув", - стверджує кандидат.

За його словами, "виграли" "жеребкування" лише мажоритарники, які закінчили Податкову академію, ректором якої є Мельник, кандидати й партії, чиї довірені особи працюють в Податковій академії.

"Тих, чиї довірені особи нині не числяться співробітниками Податкової академії, видає те, що їхні офіційні передвиборні програми (сайт ЦВК) набиралися на тих же комп'ютерах, що й програми кандидатів, чий зв'язок із Петром Мельником більш наочний", - вказав Жовтяк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування