Власенко: Список "нев’їзних" до США мають очолити Януковичі

Понеділок, 24 вересня 2012, 16:45

"Батьківщина" звернеться до Державного департаменту США зі своїми пропозиціями до списку нев’їзних керівних осіб України.

Про це заявив депутат і захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко під час брифінгу в Харкові, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Моя особиста думка полягає в тому, що на чолі цього списку повинен стояти Віктор Федорович Янукович, який особисто, підкреслюю, особисто, організовує і контролює кожен крок у справі Юлії Тимошенко", - наголосив захисник лідера опозиції.

Другим номером у списку тих, для кого США має запровадити візові обмеження, на переконання Власенка, мав би стояти Олександр Янукович – син президента, який "на сьогоднішній день є основним фінансовим спонсором тоталітарного режиму в Україні".

"Саме для збагачення цієї людини, – а механізм збагачення запроваджується через владу його батька, – Віктор Янукович запроторив лідерів опозиції в тюрму, тобто, для того, аби зберігати свою владу і давати своєму синові можливість незаконно збагачуватися", - заявив захисник Тимошенко.

Далі у списку, на думку Власенка, мали б іти генпрокурор Віктор Пшонка і його перший заступник Ренат Кузьмін, а також прокурори, слідчі, судді, "які як безпосередньо виносили завідомо незаконні рішення у справі Юлії Тимошенко, так і ті, які організовували такі дії".

"Зокрема, мова йде про голову Печерського суду Інну Олексіївну Отраш, яка займається юридичним супроводом організації політичних репресій в Україні", - уточнив захисник.

На думку Власенка, до списку потрапить і прем’єр Микола Азаров, який "дозволяє собі надавати оцінки діям людей, називаючи їх злочинцями, ще не маючи остаточного судового рішення, що також є елементом репресивної машини, яка створена в Україні".

При цьому захисник екс-прем’єрки наголосив, що перелік осіб, до яких будуть запроваджені візові обмеження на в’їзд до Сполучених штатів Америки, буде визначати Держдеп США.

Як відомо, днями Сенат США ухвалив резолюцію, в якій закликає українську владу звільнити засуджену Юлію Тимошенко та пропонує Держдепартаменту США й Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) запровадити санкції щодо осіб, причетних до її ув'язнення.

Зокрема, йдеться про заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язнення Тимошенко й погане поводження з нею".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News