Тренера збірної легкоатлетів звільнили за махінації

Понеділок, 24 вересня 2012, 18:02

Державна служба молоді та спорту звільнила Валерія Александрова з посади Державного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики.

Відповідний наказ №155 було видано 24 вересня, повідомляє прес-служба відомства.

Александрова звільнено у зв’язку з невиконанням п.2.4.11 контракту (за умовами, передбаченим контрактом) п.8 ст.36 КЗпП України.

Тим часом, головний тренер штатної збірної з легкої атлетики Олександр Апайчев, якого Комісія з перевірки фактів правопорушень, вчинених посадовими особами штатних збірних команд України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики рекомендувала звільнити із займаної посади, перебуває у відпустці до 27 вересня.

Тож рішення щодо нього буде ухвалено після ознайомлення з актом Комісії та наданням пояснень.

Стосовно начальника команди Руслана Руссу комісія перевіряє нові факти, які виявлені під час її роботи. Рішення буде прийнято за результатами додаткової перевірки.

Як відомо, Комісія з перевірки фактів правопорушень, викладених у зверненнях спортсменів-легкоатлетів до Держмолодьспорту в серпні виявила невідповідність поданої в звітних документах інформації та фактичної.

Зокрема, було начебто проведено навчально-тренувальний збір з легкої атлетики в Кисловодську (Росія), водночас, як підтвердили в Росії, база, звітні документи щодо якої були подані, на час проведення зборів вже була розформована.

Тільки по цьому одному збору в Кисловодську не підтверджені документально видатки на загальну суму 21тисяча доларів, а таких лжезборів у період з квітня 2011 року по липень 2012 року згідно документів було проведено десять.

На час проведення перевірки від виконання службових обов’язків було усунуто низку працівників штатних збірних команд України, які відповідали за проведення навчально-тренувальних зборів та змагань: Александрова, Апайчева, старших тренерів Павла Бардакова та Костянтина Степанцова, начальника команди Руслана Руссу.

Роботу Комісії продовжено до 5 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування