Фюле нагадав Хорошковському, чого Брюссель чекає від Києва

Понеділок, 24 вересня 2012, 21:26

Європейський Союз знову говорить про критичну важливість для відносин Києва і Брюсселя вирішення проблем, які стоять на цьому шляху.

Такі сигнали пролунали під час зустрічі європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле з першим віце-прем'єром України Валерієм Хорошковським, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи зустріч, що відбулася у понеділок, Фюле заявив: "Я щиро сподіваюся, що Україна буде демонструвати свою відданість європейським цінностям та реформам, що дозволить нам і далі розвивати наші відносини, підписати, ратифікувати та виконувати Угоду про асоціацію".

"З цією метою проведення майбутніх парламентських виборів, вирішення наслідків виборчого правосуддя і подальші кроки з реформування судової системи і загальний прогрес у реалізації Порядку денного асоціації є критичними", - уточнив єврокомісар.

Він також зазначив, що зустріч дала "хорошу можливість" ознайомитися із станом відносин Україна-ЄС, фокусуючись на питаннях, які стоять на шляху того, щоб повною мірою скористатися двосторонніми відносинами і рухатися вперед на основі Угоди про асоціацію.

Фюле підкреслив важливе значення для України продемонструвати тверду прихильність верховенству права і демократичних цінностей, підтверджуючи це конкретними діями, з тим, щоб полегшити подальші кроки в напрямку підписання та ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Він повторив, що Україна повинна докласти всіх зусиль, щоб розвіяти стурбованість з приводу політично мотивованих судових процесів, вирішивши це питання, як частину більш широкої реформи судової системи", - уточнили в прес-службі Фюле.

"Парламентські вибори, які заплановані на жовтень, повинні бути підготовлені і проведені у відповідності з міжнародними стандартами, в тому числі, і щодо свободи ЗМІ, з рівним доступом до ЗМІ та з дотриманням свободи зібрань", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Фюле і Хорошковський обмінялися думками про пріоритетні реформи, закладені в порядку денному ЄС-Україна.

Зокрема, вони обговорили необхідність прийняття конкретних заходів щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні, а також плани щодо зміцнення системи управління державними фінансами та інші аспекти економічних реформ.

У світлі останніх подій європейський комісар висловив розчарування щодо прийняття поправок до закону про прокуратури, по яких не були проведені консультації з Венеціанською комісією, та які являють собою упущену можливість для реформування прокуратури відповідно до європейських стандартів.

Він також висловив стурбованість з приводу законопроекту про кримінальну відповідальність за наклеп, що може зробити негативний вплив на свободу засобів масової інформації, відзначають в офісі Фюле.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...