Спостерігачі від СНД наїхали на своїх колег з ОБСЄ

Вівторок, 25 вересня 2012, 11:49

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO вважає, що місія БДІПЛ ОБСЄ відступила від первісних принципів спостереження за виборами.

Про це сказав гендиректор CIS-EMO Олексій Кочетков, повідомляє прес-служба організації.

"На мій погляд, на сьогоднішній день основна проблема БДІПЛ ОБСЄ - це відступ від первинних завдань, які декларувалися при створенні Бюро. Це очевидно як стороннім спостерігачам, так і тим, хто тісно співпрацює з цією структурою", - заявив Кочетков.

Він зазначив, що міжнародні спостерігачі повинні допомагати громадянському суспільству тих країн, де проходять вибори, знімати напругу, що виникає в ході виборчих кампаній.

На думку Кочеткова, спостерігачі повинні боротися з джерелами конфліктів, але не в якому разі вони не повинні вставати на чиюсь сторону і вже тим більше самим ставати суб'єктами виборів і учасниками протистояння.

"На жаль, БДІПЛ все частіше допускає саме цю помилку, дозволяючи перетворити себе з незалежного арбітра в адвоката однієї із сторін, як це відбувається зараз в Україні", - заявив він.

Кочетков заявив, що 24 вересня у Варшаві відкрилася щорічна нарада з розгляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру, прийнятих всіма державами-учасницями ОБСЄ. Організатором заходу виступило БДІПЛ ОБСЄ. Нарада триватиме до 5 жовтня.

За його інформацією на пленарному засіданні з несподіваною критикою організації виступив президент парламентської асамблеї ОБСЄ Ріккардо Мальорі.

Як відомо,CIS-EMO - міжнародна неурядова організація, зареєстрована в Росії у вересні 2003 року. В Україні організація працювала на президентських виборах у 2004 році та 2010 році, парламентських у 2006 році, місцевих у 2010 році.

У 2004 році місія не зафіксувала великої кількості порушень, які могли б уплинути на результати виборів.

Самі вибори 2004 року пройшли з численними порушеннями, через що було оголошено про проведення третього туру голосування для виявлення переможця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...