ЗМІ вийдуть з "порожніми" обкладинками на знак протесту

Середа, 26 вересня 2012, 15:06

Низка українських газет вийдуть із порожніми першими шпальтами на знак протесту проти законопроекту про наклеп.

Про це повідомляє видання "Кореспондент".

 

Як зазначається у повідомленні, слідом за виданням "Кореспондент" цю ідею підтримали видання KyivPost, "Високий Замок", "Львівська газета", "Львівська пошта", "Ратуша", "Коловорот", газета ZIK.

 

27 вересня всі ці видання вийдуть з білими першими шпальтами. У свою чергу "Україна молода" на знак протесту  вийде з чорною шпальтою.

Фото з Телекритики 

Як відомо, 25 вересня в Україні стартувала акція протесту проти ухвалення закону про наклеп "Захисти своє право знати. Скажи "НІ" закону про наклеп".

Фото з Facebook 

Зазначимо, що низка інтернет-видань вийшла з банером, в якому опубліковано контакти 244 депутатів, які проголосували в першому читанні за закон про наклеп.

Для прийняття законопроекту в цілому потрібно 226 голосів народних депутатів.

Законопроект № 11013 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)" зареєстрували 19 липня.

25 вересня, після низки протестів, автор законопроекту депутат Віталій Журавський вирішив відкликати свій закон. За його постанову про зняття законопроекту з розгляду повинно тепер проголосувати 226 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування