Янукович: українці віддані, тому будемо допомагати Нагірному Карабаху і Сирії

Середа, 26 вересня 2012, 18:35

Україна має намір сприяти зміцненню безпеки в регіоні та виконання Договору про звичайні збройні сили в Європі.

Про це сказав президент Віктор Янукович, виступаючи на загальних дебатах 67-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

"Україна як позаблокова держава не може не бути стурбована руйнуванням Договору про обмеження звичайних озброєнь в Європі... Країни-члени повинні докласти всіх зусиль для того, щоб він застосовувався в повній мірі", - заявив він.

"У цьому зв'язку, в рамках свого головування в ОБСЄ Україна має намір приділити особливу увагу вирішенню кризи, який виник навколо цього Договору", - сказав президент.

Крім того, Янукович зазначив, що серед пріоритетів України будуть консолідація демократичних інститутів в ОБСЄ, раннє попередження конфліктів, питання енергетичної безпеки, поглиблення міжнародного діалогу і стабільність.

Також, за його словами, особливу увагу Україна приділить врегулювання Придністровського конфлікту та конфлікту в Нагірному Карабаху і готова направити в Сирію літаки і кораблі для евакуації громадян.

Як выдомо, ДЗЗСЄ був підписаний в 1990 році 19 членами НАТО і 6 учасниками Організації Варшавського договору.

Згідно з Договором, в межах району його застосування (від Атлантичного океану до Уральських гір, річки Урал і Каспійського моря, включаючи острівні території) обом групам держав-учасниць Договору дозволялося мати рівну сумарну кількість звичайних озброєнь і бойової техніки.

Янукович також заявив, що Україна залишається послідовним прихильником курсу глобального ядерного роззброєння і нерозповсюдження.

Він підкреслив, що Україна глибоко віддана справі побудови більш безпечного і захищеного світу.

"Ця відданість - в національній свідомості українців, у якому відбилися важкі війни, тоталітаризм і голодомори, а також наслідки Чорнобильської аварії - найбільшої техногенної катастрофи в історії людства", - сказав він.

Українські новини, Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування