"Васильківським терористам" можуть дати 5-7 років - правозахисник

Середа, 26 вересня 2012, 20:23

Членів організації "Патріот України" Сергія Бевза, Володимира Мосійчука та Володимира Шпару можуть засудити на 5-7 років.

Таку думку висловив правозахисник Євген Захаров, повідомляє Gazeta.ua.

Як відомо, активісти вже рік чекають вироку у СІЗО за звинуваченням у спробі підірвати пам'ятник Леніну в Борисполі.

"Справа ця доволі сумнівна, як на мене. Їх обвинувачують у тому, що вони намагалися підірвати пам'ятник Леніну в Борисполі, але ж цей пам'ятник давно демонтований, його там просто немає. У нас дуже мало виправдовувальних вироків. Їх менше, ніж п'ята частина відсотка", - сказав він.

За його словами, у нашій системі юстиції склалася така традиція, що якщо людина потрапила під прес кримінального переслідування, вона майже на 100% отримає вирок і буде відбувати покарання.

"Тому боюся, що в цих хлопців невеселі перспективи. Скільки років їм дадуть залежить від того, за якою статею судитимуть. Якщо стаття "тероризм" залишиться, то їх можуть засудити не на рік і не два, а на 5-7 років", - уточнив правозахисник.

"Виправдати їх суддя не наважиться. Тим більше, що він налаштований вороже. У кращому випадку статтю змінять на легшу і дадуть символічний строк. Я особисто в їхній діях тероризму не бачу", - зазначив Захаров.

Він переконаний, що справа має політичні мотиви.

"Оскільки обвинувачені належать до правих організації, близьких до "ВО "Свобода", а "Свобода" йде в парламент, цей судовий процес хочуть зробити страшилкою для тих регіонів, де партія "Свобода" має брак підтримки. Вважаю, що такі політтехнологічні розрахунки мали місце", - додав Захаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News