Регіонала зустріли в Берліні пікетом проти закону про наклеп

Середа, 26 вересня 2012, 21:09

У середу в Берліні відбувся пікет проти згортання свободи слова в Україні.

Акцію провели українські журналісти руху "Стоп цензурі" та українські активісти Берліна під приміщенням "Квадріга Форум", де була організована конференція щодо виборів в Україні.

Організатори обрали це місце в зв"язку з тим, що на захід приїхав міжнародний речник Партії регіонів Леонід Кожара – який особисто проголосував за закон про наклеп.

Один із транспарантів закликав учасників конференції не подавати руку Кожарі для привітання, бо цією рукою він голосував за закон про наклеп, який передбачає тюремне ув"язнення для журналістів.

 
 
 
 

Сам Кожара сказав, що підтримує закон про наклеп із правками.

"Я особисто буду голосувати (за закон у другому читанні), але я думаю, що він буде відкликаний. Я виступаю за те, щоб у статті не було ув"язнення (за наклеп), а воно замінялося статтею про кримінальний штраф", - сказав Кожара.

Від опозиції на конференції був присутній радник Наталії Королевської Андрій Веселовський. Захід у Берліні був організований Німецько-українським форумом.

Також напередодні у Берліні відбулася конференція про свободу слова в Україні, організована Німецьким товариством східноєвропейських досліджень, в якій взяли участь журналісти з руху "Стоп цензурі" Сергій Лещенко, Наталія Соколенко та Ілона Довгань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування