Європа розслідує діяльність "Газпрому"

Вівторок, 4 вересня 2012, 20:30

Єврокомісія почала розслідування у відношенні ВАТ "Газпром" за підозрою в порушенні антимонопольного законодавства ЄС.

Про це у вівторок повідомляють "РИА Новости" з посиланням на ЄК.

"Єврокомісія розслідує три випадки порушень конкуренції в Центральній і Східній Європі", - зазначили в комісії.

"По-перше, "Газпром", імовірно, розділив ринки газу, ускладнивши вільні поставки в країни-члени ЄС. По-друге, компанія, можливо, перешкоджала диверсифікації поставок газу. Нарешті, "Газпром" міг встановити несправедливі ціни для своїх клієнтів, пов'язавши їх з цінами на нафту", - йдеться в релізі ЄК.

У Єврокомісії підкреслили, що справа перебуватиме в числі пріоритетних, проте початок процедур в рамках розслідування не передбачає винесення будь-яких рішень заздалегідь не на користь "Газпрому".

Європейські власті підозрюють російського газового гіганта в порушенні 102-й статті Договору про функціонування Європейського союзу, яка визначає дії, розцінюватися як використання домінуючих позицій на ринку для впливу на торгівлю між країнами ЄС.

Комісія повідомила компанію і відповідні органи в окремих країнах ЄС про початок розслідування. Якогось остаточного терміну для завершення супутніх процедур не встановлено.

"Тривалість розслідування залежить від ряду факторів, включаючи складність справи і (...) необхідність виконання прав компанії на захист", - йдеться у документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування