УДО клянеться, що не інструктувала людину, що напала на журналісток перед Януковичем

Середа, 5 вересня 2012, 15:02

УДО заперечує проведення інструктажів "невідомій особі", яка здійснила напад на Олену Притулу та Катерину Горчинську під час Всесвітнього конгресу газетярів.

Про це повідомив заступник керівника Управління держохорони Микола Решетняк, повідомляє кореспондент "Української правди" з засідання комітету з питань свободи слова та інформації.

"Що стосується людини, яка вчиняла ці дії, вона не працює в УДО. Він не терорист, він був акредитований Організаційним комітетом Конгресу, і вони йому видали бейдж для приходу на захід", - сказав Решетняк.

"Хто саме ця людина, ми зараз з'ясовуємо. Ніяких угод з іншими охоронними фірмами ми не укладали. І ніяких інструктажів від УДО ці люди не отримували",  - повідомив він.

За його словами, повний список людей, які перебували в залі, є лише в адміністрації президента та прес-службі президента.

При цьому Решетняк заявив, що не дивлячись на те, що пройшло вже два дні з інциденту, вони досі не отримали списку осіб, що були на заході. "Ми цим поки не займалися", - заявив він.

Людина, яка напала на Горчинську і Притулу


 На питання, що мали робити охоронці президента побачивши інцидент, Решетняк заявив: "Я нічого не бачив, але якщо все так як ви кажете, я б напевно перешкодив таким діям цієї невідомої людини".

Як відомо, 3 вересня на відкритті Конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора "Української правди" Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента.

Також охорона грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

В УДО заявили, що ці особи "не є співробітниками Управління державної охорони або Служби безпеки президента".

У свою чергу один з організаторів Форуму, гендиректор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов заявив, що за охорону в залі на Всесвітньому форумі редакторів відповідало Управління державної охорони.

Він додав, що УДО мало проводило інструктаж всіх приватних охоронців, які були на форумі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News