Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олімпійці вимагають відставки президента Федерації

Четвер, 6 вересня 2012, 18:32

Українські легкоатлети вимагають відставки президента Федерації легкої атлетики України Валерія Борзова.

Про це на прес-конференції заявили учасники та призери Олімпійських ігор у Лондоні та Пекіні, передає УНІАН.

За словами бронзової призерки Олімпіади-2012 в естафеті Єлизавети Бризгіної, в Україні склалася така ситуація, коли спортсмен, вигравши чемпіонат України, не має жодної гарантії, що саме він представить свою країну на Олімпійських іграх, "тому що комусь здається, що ти маєш власну чітку думку, яка не збігається з їхніми планами".

Бризгіна підкреслила, що спортсмени вимагають до себе відповідного ставлення, як до людей, які прославляють Україну.

Вона наголосила, що Борзов "достатньо часу пробув на цій посаді, нічого не зроблено, стає лише все гірше і гірше".

За словами Бризгіної, спортсмени декілька років неодноразово намагалися покращити своє харчування під час тренувальних зборів.

"Спортсмени багато разів ставили питання старшим тренерам", - сказала вона і додала, що ті, у свою чергу, просили не здіймати галас з цього приводу, інакше спортсменів позбавлять можливості поїхати на Олімпіаду й Чемпіонат світу.

Учасник чотирьох останніх Олімпійських ігор, бронзовий призер Олімпіади-2008 зі стрибків з жердиною Денис Юрченко наголосив, що брак фінансування у сфері спорту призводить до проблем з устаткуванням, стадіонами та тренувальними спортивними базами.

Особистий тренер бронзової призерки Олімпіади-2012 Христини Стуй Сергій Басенко висловив обурення тим, що на практиці особисті тренери олімпійських призерів недоотримують кошти із "президентської премії", натомість, частина цих коштів відходить на "тренерський штаб", до якого входять навіть ті, хто не мав жодного стосунку до підготовки спортсмена.

"Усім кажуть: не кажіть про це. Так було і буде", - розповіла олімпійська чемпіонка (Пекін-2008) у семиборстві Наталія Добринська. Вона наголосила, що в Україні жодним чином не популяризується легка атлетика, що може призвести до її занепаду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування