Прем’єр: Ризики є, але підстав для паніки поки немає

П'ятниця, 7 вересня 2012, 15:24

Микола Азаров визнає ризики для української економіки у зв'язку з рецесією у світовій економіці, але заявляє, що ситуація краща, ніж у 2008-2009 роках.

Про це прем'єр-міністр заявив у Донецьку на заходах щодо святкування 69-річниці звільнення Донбасу від німецько-фашистських загарбників, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Існують ризики для нашої економіки, і ми говоримо про це відкрито, про це відкрито говорить і президент… Ризики пов'язані з рецесією у світовій економіці", - сказав Азаров.

"Можливо, хтось не знає, що економіка Німеччини, наприклад, падає (-0,5%). Хтось не знає, а ми знаємо й зобов'язані це враховувати", - зазначив він.

"Економіка України – це поки +2%, плюс, а не мінус. І поки в нас жодних підстав ані для паніки, ані для якихось тривожних сигналів немає", - запевнив прем'єр.

При цьому він визнав, що "криза стороною Україну не обходить – вона нас серйозно зачіпає".

"Тому, якщо ми відповідальні перед своїми людьми й народом, то ми повинні відверто говорити про стан речей, і ми це говоримо. І говоримо про те, що зараз треба зосередити зусилля на розвитку внутрішнього ринку, на реалізацію інфраструктурних проектів, на активізацію будівельного комплексу, машинобудування і так далі", - сказав Азаров.

Коментуючи заяву депутата "НУ-НС" Арсенія Яценюка про те, що на закритій частині засідання Кабміну 5 вересня Азаров під стенограму охарактеризував стан економіки словами "справи йдуть не погано, справи йдуть дуже погано", прем'єр заявив:

"Наші опоненти забули, куди вони завели країну: вони завели її в колосальні борги, у розруху економіки, практично повну зупинку будівельного комплексу".

"Така ситуація реально була в 2008-2009 році. Зараз ситуація навіть близько не нагадує ту, яка була в ті роки", - підкреслив він.

При цьому Азаров зазначив, що ті, хто виносять і оприлюднюють стенограми засідань урядів, призначені для внутрішнього використання, вчиняють посадовий злочин.

"Я просто попереджаю", - зазначив Азаров.

Він також заявив, що "тільки безвідповідальний політик може зараз говорити країні, що завтра гривня обвалиться".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування