Ініціатива "Першого грудня" закликає захистити слово

П'ятниця, 7 вересня 2012, 18:20

Ініціативна група "Першого грудня" стурбована фактами порушення свободи слова та безпрецедентного тиску на телеканал ТВі.

Про це йдеться у зверненні учасників ініціативної групи, яке було оприлюднене у п’ятницю .

"Цілеспрямована політика замовчування, яка є відповідальністю нинішньої влади, призвела до того, що слово стало програмованим, конвойованим, і заляканим. Відтак четверта влада не виконує свою основну місію, яка полягає в тому, щоб бути на сторожі, будити, і викривати неправду", - йдеться в документі.

"В цих умовах особливо важливо захистити незалежні джерела інформації", - сказано в зверненні.

Відомі інтелектуали наголошують: коли немає свободи слова, громадянин стає повністю беззахисним, адже публічність - єдиний дієвий спосіб знати, а отже – мати можливість змінювати.

І переконані: "Країні необхідна чесна, фахова та продуктивна розмова навколо життєво важливих проблем, де буде гарантоване право голосу всім. А така розмова неможлива без свободи слова та вільного доступу до інформації. Захистивши свободу слова та вільні засоби масової інформації, серед яких телеканал ТВі, ми гарантуватимемо шанси на демократичний розвиток України".

Учасники Ініціативної групи персонально закликали членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення - Володимира Манжосова, Євгена Баранова, Оксану Калетник, Ірину Опілат, Оксану Головатенко, Ларису Мудрак, Миколу Фартушного - усвідомити свою суспільну відповідальність та відновити в повному обсязі мовлення каналу ТВі.

Група "Першого грудня" закликала всіх громадян об’єднатися навколо відповідальності за майбутнє своєї країни, виступити на захист телеканалу ТВі і приєднатись до всеукраїнської акції протесту, яка відбудеться 8 вересня.

"Якщо ми щиро бажаємо жити вільними людьми у вільній країні - мусимо робити це разом", - наголосили учасники "Першого грудня", до якої входять В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...