"Батьківщина": Проблеми з УДАРом етичні, а не "арифметичні"

Вівторок, 16 жовтня 2012, 10:25

Складнощі з узгодженням кандидатів в мажоритарних округах від партії "Батьківщина" та УДАРу носили не арифметичний, а етичний характер.

Про це йдеться у заяві прес-служби Об’єднаної опозиції у відповідь на заяву партії УДАР від 15 жовтня.

"Якщо партнери по переговорах "зникають з радарів" у самий відповідальний момент, якщо партнери по переговорах не виходять на зв’язок, коли до повної згоди залишається не так багато неузгоджених деталей, коли партнери по переговорах, врешті-решт приймають одноосібні рішення і до іншої сторони доводять їх не тет-а-тет, а, ховаючи очі, через інтернет – то тут, очевидно, є проблема", - сказано в заяві. 

"Але не з арифметикою, а з етикою, і не у "Батьківщини", а у когось іншого", - обурюються в партії Юлії Тимошенко.

"Якби не ця проблема, безумовно, кількість узгоджених кандидатів була би більшою, а подальша співпраця в кампанії на округах – глибшою", - підкреслили в Об'єднаній опозиції.

Втім, і досягнутий результат у "Батьківщині" вважають позитивним, а досвід переговорів – корисним, "таким, що дозволить краще розуміти гіпотетичних партнерів по демократичній коаліції".

"Батьківщина" пропонує УДАРу припинити на цьому полеміку щодо кількості узгоджених кандидатів, натомість зосередитися на питанні їхньої якості.

"А саме – на політичних зобов’язаннях узгоджених кандидатів щодо голосування за закон про імпічмент та початок процедури імпічменту Януковича, щодо законів про відкликання народних депутатів та кримінальну відповідальність за порушення принципу індивідуального голосування тощо", - йдеться в заяві.

Напередодні "Батьківщина" відкликала 27 кандидатів-мажоритарників на користь УДАРу Віталія Кличка.

Однак партія УДАР обурилася тим, що "Батьківщина" порушила домовленості й "зняла лише 8 кандидатів із 22 округів", а у двох третинах домовлених округів своїх кандидатів не зняла.

"Ми ж свої зобов'язання виконали", - заявив УДАР, підкресливши, що таким чином "не були дотримані базові принципи визначення єдиного демократичного кандидата на окрузі" і висуванці від влади отримали більше шансів на перемогу на виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування