Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" образилася на Кличка: "Наша рука зависла у повітрі"

Четвер, 18 жовтня 2012, 11:57

Об’єднана опозиція "Батьківщина" вбачає у відмові Віталія Кличка підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті гру на користь Партії регіонів.

Водночас, вона сподівається, що після виборів депутати від УДАРу хоча б частково приєднаються до демократичних сил у парламенті.

"Відмова Віталія Кличка підписати угоду про створення Коаліції демократичних сил у майбутньому парламенті – це крок, який грає на користь Партії регіонів, це крок, який перетворює його на союзника "регіоналів", - йдеться у заяві об’єднаної опозиції.

"Це крок, який призведе до розпилення демократичних сил, а не до їх єднання у боротьбі із нинішнім режимом Януковича", - переконана "Батьківщина".

У політсилі обурюються, що партія УДАР "ще до початку виборів зірвала процес узгодження спільних дій демократичних сил", а минулого тижня "вийшла з переговорів з Об’єднаною опозицією щодо формування єдиного списку мажоритарних кандидатів та без будь-яких консультацій із партнерами оприлюднила своє рішення, яке дає можливість Партії регіонів додатково отримати декілька десятків депутатських мандатів".

"Із жалем ми мусимо констатувати, що у такий відповідальний час Віталій Кличко прийняв рішення, виходячи із своїх власних, меркантильних інтересів, а не із інтересів України, її народу", - заявляє "Батьківщина".

"Сьогодні наша дружня простягнута рука зависла у повітрі, однак ми переконані, що рано чи пізно, у повному складі чи у складі лише тих, хто встояв під тиском влади, фракція Віталія Кличка приєднається до демократичних сил у парламенті", - йдеться в заяві.

За словами "Батьківщини", Кличко через ЗМІ відмовився підписувати угоду "під абсолютно надуманим приводом небажання брати участь у розподілі портфелів".

"В проекті цієї Угоди… немає жодного слова про поділ якихось портфелів", - наголошує об’єднана опозиція.

"Ще раз звертаємо увагу Віталія Кличка – мова йде сьогодні не про портфелі, а про єднання навколо певних цінностей, про формування нового демократичного, європейського курсу нашої країни. Ми твердо переконані – цей курс стане альтернативою згубній політиці нинішньої влади, що веде країну до національної катастрофи", - заявляє вона.

На думку "Батьківщини", підписання угоди "зменшило б можливість формування пропрезидентської більшості у майбутній Верховній Раді".

Як відомо, у п’ятницю лідери ОО "Батьківщина" та ВО "Свобода" планують підписати угоду про створення демкоаліції в новій Верховній Раді – і Арсеній Яценюк пропонував УДАРу приєднуватися. Однак Кличко заявив, що коаліцію треба формувати після виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Як формують списки військовополонених для обміну та чи є пріоритетність? Пояснення
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
Усі новини...