В УПЦ МП вважають, що священиків-агітаторів має карати держава

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 10:24

Священнослужителів, які агітують прихожан за того чи іншого кандидата у народні депутати має карати держава.

Про це заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко, повідомляє УНІАН з посиланням на 5 канал.

"Мене вже декілька днів питають – як ви будете карати тих, хто порушує. А от давайте подивимось – агітація релігійними організаціями і діячами заборонена законом про свободу совісті і релігійні організації", - сказав він.

"Це як з правилами дорожнього руху: якщо священик на дорозі, то він водій, якщо він порушив правила дорожнього руху, то його карають. От якщо священика покарають за законом – церква на це зверне увагу", - заявив Коваленко.

Як повідомлялося, нещодавно митрополит Київський і всієї України Володимир видав розпорядження, в якому нагадав про неприпустимість політичної агітації в храмах УПЦ.

Він підкреслив, що порушення даного розпорядження нестиме за собою церковно-канонічну відповідальність.

Водночас голова інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) в ефірі 5 каналу висловив думку, що, продаючи голос на виборах, людина ганьбить себе як особистість і громадянина.

"Продаж голосу, за будь що, починаючи від синонімічної гречки, і закінчуючи солодкими обіцянками, які, очевидно, є нездійсненими, продаючи свій голос, людина ганьбить себе, як особистість, як громадянина, і тому нехай не скаржиться, чому ми так погано живемо, чому не приймаються правильні закони, чому крадуть гроші і так далі", - заявив архієпископ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування