В ХАРКОВІ НЕ ЗНАЮТЬ, ЩО РОБИТИ З ГОЛОСУВАННЯМ ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 13:29

2 окружні виборчі комісії Харкова просять ЦВК дати їм роз’яснення щодо місця голосування Юлії Тимошенко.

Як ідеться в тексті звернення ОВК 173 округу, у зв’язку з необхідністю лікування Тимошенко була переміщена в Центральну клінічну лікарню Укрзалізниці.

"Однак у зв’язку з відсутністю у засудженої Тимошенко Ю.В. паспорту громадянина України та іншого документа, що посвідчує особу, а також через відсутність заяв від Тимошенко щодо бажаного місця голосування ОВК одномандатного виборчого округу № 173 не може бути визначено дільницю для голосування Тимошенко Ю.В.", - йдеться в заяві.

Водночас "відсутність заяви на адресу спеціальної виборчої дільниці у Качанівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№54) про забезпечення виборцю голосування за місцем його перебування, також позбавить Юлію Володимирівну можливості реалізувати своє право голосу на цих виборах", - йдеться в заяві голови ОВК округу №168.

Наразі ЦВК ще не розглядала звернення комісій.

Теоретично Тимошенко може подати заяву про голосування в колонії до 24 жовтня, або взагалі отримати це право голосувати рішенням суду в день виборів.

Джерела "Української правди" не виключають, що у Тимошенко можуть використати цю ситуацію для скандалу, що лідера опозиції позбавляють не лише пасивного (права балотуватися), але й активного права вибору.

В коментарі "Українській правді" адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявив, що за його інформацією Тимошенко подана на голосування в списках пацієнтів лікарні "Укрзалізниці".

На зауваження, як вона там збирається голосувати без паспорта, адвокат заявив, що 9-й поверх ЦКЛ "Укрзалізниці" – "це фактично територія Качанівської колонії".

Водночас один з відомих українських адвокатів в коментарі УП пояснив, що "цивільна лікарня, навіть, де лежить кілька ув'язнених, ніколи не буде зоною". "Тому в списки в лікарні Тимошенко внести можуть, але формально вона там проголосувати не зможе, бо в неї немає паспорта", - заявив адвокат на правах анонімності.

Слід також зауважити, що колонія і лікарня знаходяться в різних округах.

 
 

 

 

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News