У Луганську прокуратура "розрила" масовий підкуп

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 19:48

Прокуратурою виявлені документи, що підтверджують масовий підкуп виборців на території Луганської області.

Про це заявив начальник слідчого управління Луганської обласної прокуратури Андрій Андрєєв, повідомляють "Коментарі".

За його словами, "документи, що підтверджують масовий підкуп виборців виявлені в ході обшуків проведених в містах Луганськ, Лисичанськ, Попасна, Стаханов".

Також він зазначив, що обшуки проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної 11 жовтня прокуратурою міста Стаханова (Луганська область) за фактом підкупу виборців в Стаханові.

Затримані і дають свідчення дві людини. Організатори злочину ховаються і оголошені в розшук. Фігурантів злочину вже кілька сотень і відносно них ведуться слідчі дії.

В ході обшуків за місцем проживання організаторів були виявлені списки осіб, які можуть бути причетні до організації підкупу виборців.

Керівник слідчого управління відмовився назвати, відносно кого з кандидатів у депутати ведуться слідчі дії.

Як відомо, раніше в Стаханові були затримані представники "команди Шахова", які займалися підкупом виборців у цьому місті, внаслідок чого щодо них було порушено кримінальну справу.

За словами слідчого прокуратури, даний злочин підпадає під дію ст.157 частини 3 КК, за що передбачена санкція від 3 до 5 років позбавлення волі.

Андрєєв також зазначив, що на "попередніх виборах подібні факти були, але з такою масштабною мережею підкупу правоохоронці стикаються вперше".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування