У Кернеса накупили iPad на мільйони - заради сертифікатів і чохлів із гербом

Вівторок, 2 жовтня 2012, 16:20

Харківська міськрада 20 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ПрАТ "Інформаційні Комп’ютерні Системи" на придбання комп’ютерного обладнання вартістю 1,21 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пише сайт "Наші гроші".

Як зазначається у повідомленнні, придбано обладнання для зв’язку за допомогою Wi-Fi, у тому числі точки доступу, комутатори, антени контролери (весь перелік нижче).

Найбільше придбано планшетних комп’ютерів Apple iPad 2. Прилади з дисплеєм 9,7 дюймів, двоядерним процесором і встановленою операційною системою придбано по 7 141 грн/од.

Жодних вимог до ліцензійного програмного забезпечення в конкурсній документації немає.

Разом з тим планшетні комп’ютери Apple iPad 2 з такими характеристиками можна придбати значно дешевше. В інтернет-магазинах вони коштують від 3,8 тис гривень до 4,5 тис гривень, що з врахуванням 20% ПДВ дає максимальну ціну 5,5 тис гриввень. Це на чверть дешевше від закупівельної ціни Харківської міськради.

Основним власником ПрАТ "Інформаційні Комп’ютерні Системи" є Олександр Кардаков, зазначають "Наші гроші".

У свою чергу, Харківська міськрада пояснила подробиці тендеру на закупівлю для депутатського корпуса 105 планшетів iPad 2 3G WiFi 16G.

"Основними умовами тендеру була поставка офіційних, сертифікованих планшетів, які були завезені в Україну легально. Відповідно, вони повинні мати гарантію від постачальника…", - цитує міськрада директора департаменту інформаційно-комп'ютерного забезпечення Олександра Фетисенка. 

"Ми розуміли, що їх ціна буде суттєво відрізнятися від ціни планшетів, які продаються в інтернет-магазинах, бо там у продажі в основному "сірі", нелегально завезені планшети, без офіційної гарантії, без можливості замінити їх у випадку виходу з ладу з вини виробника. Але, згідно з законом, ми не можемо купувати устаткування на таких умовах", - сказав він. 

Заявки на участь у тендері подали всього дві компанії - ЗАТ "Інком" і ПАО "СІТРОНІКС Інформаційні Технології України". Нижчою була ціна у "Інкому". 

У ціну, яка врешті склала 7141,86 грн за комплект, крім iPad увійшли: послуги з налагодження функціональних можливостей (підключення до iTunes, налагодження WiFi); підготовка обладнання до роботи з програмним забезпеченням замовника; установка необхідного програмного забезпечення; оновлення ОС (протягом усього гарантійного строку); консультації з роботи з планшетом Apple і річна гарантія на них.

"Крім того, постачальник узяв зобов'язання доукомплектувати планшети індивідуальними чохлами з гербом Харкова", - зазначає міськрада.

Прес-служба звертає увагу, що в Rozetka.ua аналогічні планшети iPad без чохла, гарантії й додаткових послуг на обслуговування зараз коштують 6010 грн готівкою й 735 USD у випадку безготівкового розрахунку –  за курсом 8,8 грн за долар (тобто 6468 грн.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування