Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник "УДАРу": опозиція не створить більшість у новій Раді

Субота, 20 жовтня 2012, 09:46

На сьогоднішній день опозиційним партіям не під силу створити більшість у Верховній Раді нового скликання.

Таку думку в інтерв'ю ZN.UA висловив керівник виборчої кампанії партії "УДАР", кандидат у депутати Віталій Ковальчук, зазначивши, що причиною цього стали невдалі переговори між "УДАРом" і Об'єднаною опозицією щодо погодження мажоритарників.

На запитання, чи можлива опозиційна більшість у ВР, Ковальчук відповів: "На сьогодні вже навряд чи. В тому числі і завдяки "успішним" переговорам".

"У тому, що ми не домовилися, звичайно, винні обидва. Але є межа розумного компромісу. Якщо нас завжди в переговорах намагаються переконати, що все треба вирішувати за наш рахунок, це неправильно", - заявив глава штабу "УДАРу".

За його словами, яскравим прикладом неузгодженості позицій між політичними силами стали переговори щодо єдиних мажоритарних кандидатів у Києві.

"Чому "Батьківщина" дозволяє розмовляти з "УДАРом" з позиції старшого брата? З нами вступили в переговори, коли у нас рейтинг був в 2,5 рази менше. Але, панове-партнери, ситуація змінилася. У нас на сьогодні зрівнянні рейтинги. Більш того, у вас вони стоять, а у нас - зростають. Треба бути чесними перед собою. Це факт", - підкреслив Ковальчук.

Крім того, Ковальчук висловив переконання, що "УДАР" на найближчі роки стане головною альтернативою Партії регіонів і запевнив, що його політична сила не буде створювати більшості з ПР і КПУ.

У той же час, кандидат від Об'єднаної опозиції, керівник фракції НУНС Микола Мартиненко на запитання, чи є спільне майбутнє в парламенті у опозиції, сказав: "Якщо партнери так себе ведуть в таких переговорах (не найскладніших), то щось прогнозувати не беруся".

"Домовлятися треба зараз. Потім буде мало часу. Завдання-максимум - 226 голосів, разом з УДАРом та "Свободою". 151 - мінімум. Але 100 відсотків - що ми не дамо владі змінити Конституцію під потреби Януковича", - сказав Мартиненко.

Крім того, коментуючи висловлювання Арсенія Яценюка про те, що прем'єром після перемоги демократичних сил стане Сергій Соболєв, Мартиненко зазначив, що "журналісти неправильно витлумачили слова Арсенія Петровича".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування