На виборах буде більше 3 тисяч міжнародних спостерігачів

Субота, 20 жовтня 2012, 17:25

ЦВК зареєструвала ще 731 міжнародного спостерігача від іноземних держав і міжнародних організацій на виборах.

Як передає Інтерфакс-Україна, в суботу було зареєстровано 517 спостерігачів від ОБСЄ, 22 - від Українського конгресу американців, 30 - від Міжнародної центральної європейської групи політичного моніторингу, по 4 - від Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин та Європейського центру "За сучасну Україну", 2 - від Європейського центру геополітичного аналізу.

Від іноземних держав зареєстровані спостерігачі: 124 - від Польщі, 10 - від Нігерії, по 5 - від Франції та Литви, 3 - від Швеції, по 2 - від США і Білорусі, один - від Парагваю.

Всього на сьогоднішній день зареєстрований 3131 міжнародний спостерігач від 25 держав і 29 міжнародних організацій.

У суботу завершується термін подачі документів від міжнародних організацій та іноземних держав для реєстрації офіційних спостерігачів. У понеділок, 22 жовтня, - останній день розгляду таких заяв.

Крім того, в суботу ЦВК передав уповноваженим представникам МЗС для 116 зарубіжних дільничних виборчих комісій 423304 бюлетенів для голосування на закордонних округах, а також штампи "Вибув".

Член ЦВК Юрій Данилевський повідомив, що бюлетені спочатку будуть доставлені в МЗС, а потім відповідно до затвердженого графіка - безпосередньо виборчим комісіям з дипломатичною поштою, а в разі необхідності - з кур'єрською поштою.

Згідно з рішенням Конституційного суду, виборці на закордонних виборчих дільницях будуть голосувати тільки за партійними списками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування